Pogosta vprašanja


Za določanje cene in izdelave predračuna je potrebno pridobiti čim več podatkov kot so: vrsta drevesne vrste, debelina debel, izbira kreativnih okrasnih detajlov, vrsta strešne konstrukcije, število križnih spojev, predelnih sten, odprtin za okna vrata, oddaljenost vaše lokacije od našega podjetja, dostopnost z kamioni in še več.

V primeru, da imate izdelan grobi načrt vaše želene brunarice in nam zaupate vaše želje, vam podjetje Drevo dom d.o.o. z veseljem izdela predračun.
Gradnja eno družinske brunarice velikosti približno 12 x 10 m tlorisne površine z mansardo, traja približno od 3 - 4 mesece s postavitvijo na vašo za to pripravljeno lokacijo.
Pasivne brunarice so ene najbolj termično in energetsko učinkovitih gradenj. R vrednost izolativnosti je odvisna od vrste lesa (smreka, jelka, bor, macesen, cedra- Kanada) ter od premera debeline hlodov. Zato v našem podjetju za gradnjo stanovanjskih brunaric uporabljamo hlodovino debeline med 40 in 60 cm premera.
Pri gradnji brunarice je pomembno uporabljati sveža debla, zato se pri naravnem sušenju in krčenju lesa, posledično objekt poseda. Pri tem se detajli kot so okna, vrata montirajo z posebnimi slepimi drsnimi podboji. Stebri ter stopnice pa z nastavljivimi vijaki. Tako je potrebno izdelano brunarico ob sušenju in posedanju, spremljati še približno 4 leta iz strani podjetja Drevo dom d.o.o.
Pri kvalitetnem, pravočasno posekanem lesu, ki ga sekamo na višini 1000 m nadmorske višine in več, pri pravilni zaščiti pred vlago na spodnjih prvih deblih, ter z zadosti velikimi napušči strehe, lahko po oceni mednarodnih inženirjev, glede na gradnjo tovrstnih objektov po svetu pred 300 leti, življenska doba traja tako dolgo.
To je zelo enostavno. Najbolje je, da se obrnete na naše podjetje Drevo dom d.o.o. nas kontaktirate in si pridobite termin za sestanek in prvi stik z strokovnimi delavci. Priporočljivo je, da imate za sabo čim več informacij o vašem željenem objektu, fotografije ali izdelan idejni projekt. Lahko pa vam pomagamo tudi mi z idejami in bogatimi izkušnjami, ter za lažjo predstavo in z slikovnim gradivom in si gremo ogledati delovišče in že končane brunarice. Pomagamo vam tudi pri oblikovanju načrta, lahko tudi 3D računalniško animacijo in že vam pripravimo fiksni predračun. Ko pridobite gradbeno dovoljenje in se naročilo za gradnjo brunarice potrdi je potrebno poravnati rezervacijski depozit v višini 5% predračuna, zaradi vpisa v urnik in rezerviranje datuma za gradnjo vašega objekta.
Izdelujemo naravne okolju zelo prijazne objekte. Zaščita na zunanji strani objekta brez uporabe raznih barv je izvedena z izdelanimi dovolj velikimi napušči. Tako bo objekt ostal naravno zaščiten pred vremenskimi vplivi, s časom pa spremeni videz in les se obarva rjavo in sivo. Za ohranitev enotnega videza barve brun, pa je priporočljivo sistemsko barvanje, uporabljati barve na vodni osnovi z dodatkom voska za odbijanje vlage. Zelo pomembno je, da so barve UV odporne. Takšna zaščita se izvede v prvi faz z tremi nanosi in sicer 2x ob končani gradnji objekta ter 1x čez približno eno leto. Nato se postopek ponovi čez približno 10-15 let odvisno od postavitve in lokacije podjetja.
Potrebno je pridobiti gradbeno dovoljenje za vrsto in namen objekta, ki ga želite graditi, zato se je najbolje pozanimati za informacije na upravni enoti v vašem kraju.
V časovnem obdobju od podpisa pogodbe pa vse do zaključka gradnje vaše brunarice, se iz strani naročnika izvedejo plačila v treh segmentih. 1/3 ob podpisu pogodbe ali 2 meseca pred začetkom gradnje. 2/3 med samo gradnjo, ko je osnovni skelet sestavljen na našem delovišču. 3/3 ob zaključku postavljene brunarice na vašem zato pripravljene mestu. V primeru, da se stranka odloči in nam zaupa kompletni projekt izdelati na ključ, vam pozidamo kamin iz kamna brezplačno.